HTML

REACH

Gondolatok a REACH regisztrációról

Friss topikok

Linkblog

Egyedül is lehet közös benyújtást végezni 2010-ben?

2010.04.26. 09:12 REACHexpert.EU

 

Ha valaki 2010-ben fog regisztrálni egy intermediert, és  a másik két SIEF tag csak 2018-ban, akkor 2010-ben beadhatunk-e közös regisztrációt, annak ellenére, hogy 2010-ben egyedül fogjuk regisztrálni? Hogyan fogja a regisztrációs díjat a rendszer számolni, egyéni benyújtóként vagy közös benyújtásként?
 
Az ECHÁ-tól kapott tájékoztatás szerint a vezető regisztráló egyedül is benyújthatja a regisztrációs dossziéját, abban az esetben is, ha nincs más potenciális regisztráló. Mivel azonban egyedüli regisztrálóként nyújtja be dossziéját, nem jogosult az együttes benyújtásra vonatkozó kedvezményes regisztrációs díj igénybevételére. Ha a későbbiekben jelentkezik olyan potenciális regisztráló, aki csatlakozni kíván a közös benyújtáshoz, érdemes jelezni az Ügynökség felé, hogy a cég(ek) ilyen módon jogosulttá váltak a kedvezményes díjra, mert az esetleges visszatérítést az ECHA eseti alapon vizsgálja meg.

Szólj hozzá!

Címkék: is egyedül lehet közös nem. végezni benyújtást 2010 ben?

A bejegyzés trackback címe:

https://reachexpert.blog.hu/api/trackback/id/tr251951934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása