HTML

REACH

Gondolatok a REACH regisztrációról

Friss topikok

Linkblog

REACH 2013 regisztrációra felkészülés első lépése a következő:

2012.06.24. 21:56 REACHexpert.EU

Kedves REACH felelős!

A REACH pre-regisztráció hatalmazza fel az adott anyag gyártóját, importálóját, hogy a REACH regisztrációt, vagyis a toxikológai, ökotoxikológiai teszteket ne rögtön, hanem a gyártott / importált mennyiségtől függően később, 2010-ben, 2013-ban vagy esetleg 2018-ban kelljen megcsinálnia közösen a többi SIEF taggal.
1000 tonna/év felett gyártott vagy importált vegyi anyagokra 2010 dec. 1-re kellett elvégezni a REACH regisztrációt. 
100 tonna felett gyártott vagy importált vegyi anyagokra 2013 jún. 1-re kell a REACH regisztrációt elvégezni, azaz kevesebb, mint 1 évük van elvégezni ezt a munkát.
Mit is kell Önnek csinálni most 2012-ben?
1.     Meg kell nézni a REACH-IT-n, hogy van–e olyan pre-regisztrált vegyi anyagjuk, aminek a határideje 2013-ban lejár.
Ennek a menete a következő:
Pre-registration/ View pre-registration / Search (üresen hagyva mindent) / klikk
Ekkor látni fogja, az összes pre-regisztrált anyagát.
Keresse ki melyek azok, amelyiknek a határideje lejár 2013-ban.
1.     2.      Beszélje meg a cégvezetéssel, hogy továbbra is 100 t/ év felett akarják–e ezt az anyagot gyártani illetve importálni.
Ha igen, akkor 2013-ban regisztrálniuk kell, és ehhez meg kell nézni, hogy van- e facilitator vagy vezető regisztráló a SIEF-ben. Ezt a “Go to pre-SIEF” gomb megnyomásával teheti meg. 
“Go to pre-SIEF” gomb megnyomása után a következő ábrát láthatja jobbik esetben:
 Jobbik eset:
1.     Ha a “Information from the SIEF formation facilitator” mező ki van töltve, akkor az abban lévő információt el kell olvasni, mert oda szokták leírni, hogy hol lehet a REACH regisztráció cégükre eső részét kifizetni  a vezető regisztrálónak, azaz hogyan tudják megvásárolni a Letter of Access-t ( LoA)-t.
2.     A “Select contact organisation” résznél a második cég mindig a facilitator. (F) A példánál az Agrofert. 
Ebben az esetben láthatjuk, hogy van vezető regisztráló, és a cégük a REACH regisztráció költségeinek rá eső részét ki tudja fizetni a vezető regisztrálónak, vagyis egy normál regisztrációra lehet számítani, de itt is el kell kezdeni a munkát még 2012-ben.
Rosszabbik eset:
·         Ha az “Information from the SIEF formation facilitator” mező nincs kitöltve és a 
·         “Select contact organisation” résznél a második cég mellett nincs  (F) betű, valamint
·         az ECHA regisztrált anyagok listáján ezen a linken sem találja meg az anyagát
Ebben a rosszabik esetben valószínű még nincs vezető regisztráló ebben a SIEF-ben, tehát még az is lehet, hogy az Ön cégének kell 2013-ban a vezető regisztrálónak lenni, ami hatalmas feladat, de kivitelezhető.
Ha ez az eset áll fenn akkor kérem, keressen meg, mert akkor sürgősen el kell kezdeni a REACH regisztráció elkészítését, ha 2013 június 1 után is akarja a cége ezt az anyagot importálni vagy gyártani 100 t/ év felett.
3. Ha 2013-ban regisztrálniuk kell, kérem, keressenek meg, és küldök árajánlatot a REACH regisztráció elvégzésére. 2010-ben minden általam beadott regisztrációs dosszié elsőre megkapta a regisztrációs számot.
Az árajánlat kérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, és 2 nap múlva Önnél lesz!
Elérhetőségeim: www.reachexpert.eu vagy  agnes.botos@GHSexpert.com vagy Tel: +36-20-2205737 vagy www.GHSexpert.com
 

Szólj hozzá!

Címkék: a első reach felkészülés 2013 lépése regisztrációra következő:

A bejegyzés trackback címe:

https://reachexpert.blog.hu/api/trackback/id/tr124608864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása