HTML

REACH

Gondolatok a REACH regisztrációról

Friss topikok

Linkblog

CLP (GHS) előadást tartok okt. 6-án Budakalászon a Faluházban

2009.09.29. 19:49 REACHexpert.EU

CLP (GHS) -Vegyi anyagok új címkézése, osztályozása, csomagolása - előadást tartok okt 6-án Budakalászon a Faluházban.

Ha Ön egyéb elfoglaltsága miatt nem tud ekkor részt venni, csatlakozzon a „Nefeledd” munkavédelmi klubhoz, és az előadásokat letölthető formában ingyen megkapja! (részletek a klubról a http://mvklub.nefeledd.info/go.php?r=170&i=l0 oldalon)

Részvételi díj: A díj5.000 Ft+Áfa/fő, a „Nefeledd” munkavédelmi klub tagjainak 3.500 Ft+Áfa/fő. (azért ilyen olcsó, mert itt készítjük el a klubtagoknak ígért előadásfelvételeket)

Helyszín: Budakalász Faluház, 2011 Budakalász, Szentendrei u  9. (a Lenfonó HÉV megállónál)

Részletes program:
9.30 - 10.00: Érkezés, regisztráció
10.00 - 10.10: Megnyitó
10.10 - 11.00: LOTO (Lockout-Tagout/kizárás és kitáblázás): a karbantartás biztonsága.
Előadó:
Bárczy Levente, a Bárczy és Társa Mérnöki Kft. ügyvezetője
Bárczy Úr a LOTO rendszerek hazai szakértőjeként bemutatja a kizárás és kitáblázás tárgykörének elveit, jogi helyzetét, információt szolgáltat azon kollégák részére, akik a témával szeretnének behatóbban foglalkozni, illetve a partnerük részéről ilyen igénnyel találkoztak.
Az előadás során megérthetjük, hogy miért is fontos a váratlan indulás/indítás megakadályozása, valamint azt, hogy milyen módon tudjuk megakadályozni az ilyen típusú balesetek bekövetkezését. Az izgalmas témát a kizárás eszközeinek bemutatásával egészíti ki.
11.00 - 11.30: A felmerült kérdések megbeszélése, majd kávészünet
11.30 - 12.00. „Senki nem lehet okosabb, mint mindenki együtt” Előadó: Kling Péter
Munkavédelmi szakemberek együttműködésének, tapasztalatcseréjének lehetőségei, szakmai önképzés és kapcsolatépítés, egy internetes szakmai fórumon és klubon keresztül. Hogy kerülheti el, hogy Önnek is újra ki kelljen találni a kollégák által már kidolgozott és a gyakorlatban kipróbált megoldásokat.
12.00 - 12.30: Ebédszünet, a Faluház büféje rendelkezésre áll.
12.30 - 13.20: CLP (GHS) Vegyi anyagok és készítmények új osztályozása, címkézése, csomagolása. Előadó: Botos Ágnes REACH tanácsadó, (Környezetvédelmi jogi szakokleveles vegyészmérnök)
Az Európai Parlament és Tanács vegyi anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló 1272/2008/EK rendelete 2009. január 20-án lépett hatályba és egy átmeneti időszakot követően a jelenlegi jogszabály (44/2000 EüM. rend) helyébe lép. A rendeletet anyagokra 2010. december 1-jétől, keverékekre pedig 2015. június 1-jétől kell alkalmazni.
Legtöbb esetben nem lehet egy az egyben újraosztályozni, újracímkézni a meglévő vegyi anyagaikat, ehhez alaposan érteni kell a CLP rendeletet vagy jó osztályozásokat kell szerezni. A határidő egyre közelebb van, mit tegyen? Először is nyugodjon meg, még nem késett le semmiről, másodszor jöjjön el és hallgassa meg az előadást, amely segítségével el fogja tudni dönteni, hogy mely feladatok vonatkoznak az Ön cégére és minek kell az elkövetkező hónapokban, években feltétlenül megfelelniük.
13.20 - 13.45: A felmerült kérdések megbeszélése, majd kávészünet
13.45 - 14.45: Van-e kockázatértékelés a kérdésjegyzékes módszeren túl? Előadó: Dancsecz Balázs munkavédelmi szakmérnök.
Került már olyan helyzetbe, hogy kockázatértékelni kellett egy munkahelyet vagy technológiát, de a kérdésjegyzékes módszer nem bizonyult megfelelőnek? Balázs előadásában a kockázatértékelés korlátait, stratégiai megfontolásait, a módszer kiválasztásának szempontjait ismerteti, valamint bemutat több módszert a kérdésjegyzék kiváltására.  (meghibásodási mód és hatáselemzés – FMEA, előzetes veszélyelemzés - PHA, veszély és működőképesség vizsgálat - HAZOP, eseményfa elemzés - ETA, hibafa-elemzés – FTA)
14.45 - 15.00: Az előadáson felmerült kérdések megbeszélése, zárás.

Szólj hozzá!

Címkék: a okt előadást clp tartok (ghs) 6 án budakalászon faluházban

A bejegyzés trackback címe:

https://reachexpert.blog.hu/api/trackback/id/tr941416527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása