HTML

REACH

Gondolatok a REACH regisztrációról

Friss topikok

Linkblog

6 REACH útmutató elérhető lesz magyarul is

2009.09.26. 18:20 REACHexpert.EU

A következő 6 REACH útmutató már nemcsak angolul érhető el, hanem magyarul is.


Ezen a linken lehet letölteni. Én még nem találtam meg, valószínű, mert most nézik át a fordítást, ennek ellenére csak napok kérdése, hogy fent legyen magyarul is ezen a linken:  http://guidance.echa.europa.eu/guidance_en.htm


INFORMATION REQUIREMENTS AND CHEMICAL SAFETY ASSESSMENT:
1. Part A: Introduction to the Guidance Document Provides an introduction to the guidance for conducting the chemical safetyassessment and preparing the chemical safety report for substances manufactured orimported in a quantity of 10 tonnes or more per year.

2. Part D: Exposure Scenario Building Details how to develop exposure scenarios and related exposure estimation.

3. Chapter R12: Use Descriptor System Gives a brief general description of identified uses and how to give exposure scenarios a short title.

4. GUIDANCE ON REQUIREMENTS FOR SUBSTANCES IN ARTICLES This document assists producers and importers of articles in identifying whether they have obligations under REACH.

5. GUIDANCE ON REGISTRATION This document describes when and how to register a substance under REACH. It consists of two parts: one on Registration tasks and obligations and the other on the preparation of theRegistration Dossier.

6. GUIDANCE FOR DOWNSTREAM USERS – LINGUISTIC UPDATE PUBLISHED IN THE INTERNET This document describes the roles and obligations of downstream users, and advises them on how to prepare for the implementation for REACH.

 

Környezetédelmi jogi szakokleveles vegyészmérnök
Tel: 06- 1 -9502710
Mobil: 06-20-2205737
Skype: agnes.botos
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reachexpert.blog.hu/api/trackback/id/tr161409034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Körtvélyessy · http://www.kortvelyessy.hu 2009.10.10. 19:58:36

Úgy lehet megtalálni, hogy felmegyünk a jobb felső sarokba és átállítjuk a nyelvet magyarra. Az a probléma ugyanis, hogy az ECHA honlapja - hiába indulunk magyar oldalról - közben magától átugrik angolra. Tehát mindig fel kell mennünk a tetejére.
Tehát innen kell indulni:
guidance.echa.europa.eu/guidance_hu.htm
és aztán lefelé menve sok Útmutató mellett EN van, ahol nincs, azok a magyarok. Három új magyar iránymutatás van a Tájékoztatási követelmények és kémiai biztonsági értékelés c. módszertani útmutatóban. Ezek csak akkor láthatóak, ha kinyitja az ember az allapot és ott pirossal látszanak.
FONTOS: óvatosan a használatukkal. Csak egyet ellenrőiztem, az elsőt, a további felhasználókról. Rengeteg hiba volt benne, néha súlyos is, teljesen félrevezetve az olvasót. Nálam ez megtalálható lektorálva is:
kortvelyessy.extra.hu/REACH/du_hu_javitott%20KGy.pdf

REACHexpert.EU 2009.10.13. 00:20:09

Köszönjük az információt, így mindenkinek javaslom, hogy kortvelyessy.extra.hu/REACH/du_hu_javitott%20KGy.pdf
oldalról töltse le a magyar nyelvű útmutatót, mivel ott lektorálva van Dr. Körtvélyessy Gyula által.
süti beállítások módosítása