HTML

REACH

Gondolatok a REACH regisztrációról

Friss topikok

Linkblog

A CLP harmonizált listán lévő anyagjait is be kell jelenteni?

2010.03.15. 19:11 REACHexpert.EU

A CLP harmonizált listán lévő anyagjait is be kell jelenteni?

Igen, a CLP harmonizált listáján (1272/2008/EK VI. melléklet 3.1 táblázat) felsorolt anyagokat is be kell jelenteni amennyiben forgalomban vannak, nincs rájuk mentesség.

Az anyagot forgalomba hozó gyártó vagy importőr (vagy a gyártók vagy importőrök valamely csoportjának tagja) bizonyos információkat be kell jelentenie az Európai Vegyianyag-ügynökségnek (a CLP 40. cikke), amennyiben az anyaga:

·                    a REACH szerint regisztrálandó (≥ 1 tonna / év) és forgalomban van (a CLP 39. cikkének a) pontja). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a REACH szerint már regisztrált anyagot nem kell ismét bejelentenie, amennyiben a bejelentendő információt már a regisztrálási dokumentáció részeként benyújtotta. Ez vonatkozik bizonyos, árucikkekben található anyagokra is, ha a REACH 7. cikke előírja regisztrációjukat.

·                    a CLP szerint veszélyesként besorolt és forgalomban van, mennyiségtől függetlenül (a CLP 39. cikkének b) pontja); vagy

·                    a CLP szerint veszélyesként besorolt és valamely keverékben a CLP I. mellékletében vagy a 44/2000 EüM. rendeletben meghatározott határértékeket meghaladó koncentrációban van jelen, aminek következtében a készítmény veszélyes készítményként osztályozandó, és a keverék forgalomban van (a CLP 39. cikkének b) pontja).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reachexpert.blog.hu/api/trackback/id/tr961841973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása